DESPRE MINE

Născut la 02 August 1967 în orașul Lipova, domiciliat în orașul Lipova, județul Arad. Crescut într-o familie de instrumentiști cu tradiție. Bunicul: Simion Drăgan – vioară, contrabas; tatăl: Dorel Drăgan – acordeon, frații deasemenea în același domeniu, de mic copil am deprins tainele acestei frumoase pasiuni, fiind remarcat încă din fragedă copilarie, chiar de învățătorul de la clasele I-IV, domnul Codreanu la serbările organizate în timpul școlii.

Colaborator al Casei de Cultură Lipova, de la vârsta de 14 ani ca instrumenist (acordeon), evoluând lângă soliști consacrați ai muzicii populare bănățene: Elena Jurjescu, născută și ea tot în Lipova, începandu-și cariera la același ansamblu.

Am debutat ca solist vocal în anul 1995, colaborând cu studiouri de înregistrare audio-video din Arad și Timișoara. Au urmat câteva turnee în străinătate, primul fiind în 1996 în S.U.A, alături de ansamblul folcloric “Dumbrava Sibiului”, împreună cu binecunoscuta solistă de muzică populară Maria Petchescu, căreia ii datorez mult respect și mulțumiri pe aceasta cale. Turnee în Europa (Germania: 1997, 1998, 2003).

La începutul anului 2007 cariera mi s-a schimbat radical, având lângă mine doi profesioniști în adevăratul sens al cuvantului și anume: Florin Ionaș Generalul – renumit saxofonist, compozitor și textier și pe Ghiță Olaru căruia ii mulțumesc pe această cale.

Cariera mea a fost presărată cu de toate, dar niciodată nu am renunțat la visele mele și am muncit pentru ceea ce mi-am dorit, să fiu în inimile voastre, de aceea v-am adus în case mai multe melodii de suflet, atât de muzică populară, muzică de petrecere,dar și melodii de neuitat.

Fiecare melodie scrisă sau interpretată a fost gandită în așa fel să mă descrie pe mine, dar să vă regasiți și voi în piesele mele. Dacă tot vorbeam de inregistrări și melodii să vă enumar câteva piese pe care cu siguranță le ascultați și astăzi. Succesul deplin l-am simțit odata cu apariția piesei “Mandră floare trandafir” in anul 2003, apoi în următorii ani: Măruleț măr înflorit” , De-ar ști cucu să vorbească, O fată de om bogat” , Munte, munte deal frumos” , “Pentru niște arginți pomană”,E ziua fericirii noastre”, “E primul nostru dans” , “Cu gând curat suflet deschis” , “Viața mea vreau s-o împart cu tine” , “Ard-o focu ge oglinda”… ar mai fi și alte melodii, dar sunt sigur că le cunoașteți. Aceste melodii nu au fi ajuns șlagăre fără voi, toți cei care mă apreciați și mă urmariți.

Adevărata împlinire imi este familia alaturi de soția Ramona – Doina și cei 3 copii, Lucian – Adrian, Alexandra – Elena și băiatul soției mele, Raul – Marian. Lucian și Alexandra mă moștenesc și duc mai departe numele Drăgan, asta este adevarata bucurie. Începand cu anul 2017, Alexandra imi este și colegă, deoarece mergem la evenimente împreună și bucurăm inimile oamenilor ce ne prețuiesc. Sentimentele pe care le trăim împreună nu pot fi explicate, dar cu siguranță le transmitem și celor ce ne ascultă.

Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a vă mulțumi vouă, tuturor că în decursul acestor ani mi-ați fost alături, m-ați susținut și nu în ultimul rând mi-ați dat idei pentru multe dintre melodiile consacrate ale mele.

Vă mulțumesc din suflet, dacă doriți să mă urmariți atât pe mine, cat și pe Alexandra vă așteptăm pe paginile noastre oficiale cu un like, iar pe youtube vă așteptăm să vă abonați.

Ne puteți contacta pentru diferite evenimente atât pe paginile noastre cât și la numărul de telefon 0744871530 / 0767066555

Call Now Button